színházi előadás

2021.09.26. 11:00

Térutazás indul Békéscsabán

Az Élő felszín c. előadásban az univerzum egy távoli bolygója felől idő- és térutazáson keresztül érkezhetünk el a Földre a Csabagyöngye Kulturális Központban.

beol.hu

Az Élőkép Színház előadásában egy vízszintesen kifeszített elasztikus textilre képeket vetítenek, melyek mozgásszínészek segítségével égitestekként, tájakként vagy absztrakt felszínképződményekként elevenednek meg.

Az élő makettasztalon madártávlatból figyelhető meg, ahogy az izzó, hömpölygő anyag kőzetté dermed, vagy ahogy felhők sűrű kavargásából jéghegyek bukkannak elő, majd elolvadva süllyednek alá. A Földre érkezve előbb természeti jelenségekben – a tenger hullámzásában vagy a zsongó mezőben – gyönyörködhetünk, majd fokozatosan jutunk el civilizációnk még természetközeli, később korunk digitalizálódott világához. Ahogy belefeledkezünk a hangkompozíció és a látvány poézisébe, úgy jutunk egyre közelebb emberi létünk mikrouniverzumához – olvasható a CSAKK leírásában.

Az ÉLŐ FELSZÍN – vizuális színházi előadásra a Csabagyöngye hangversenytermében kerül sor szeptember 27-én, hétfőn 19.00 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában