Lencsési Közösségi Ház

2021.09.17. 18:30

Pirografikákból nyílt tárlat Békéscsabán

Török István pirografikáiból nyílt kiállítás pénteken a Lencsési Közösségi Házban, a tárlatot dr. Pap István, a megyei művelődési központ nyugalmazott igazgatója nyitotta meg.

L. B.

A békéscsabai alkotó főleg Munkácsy Mihály-képek reprodukcióival érkezett, de a művek között felismerhetők Leonardo da Vinci és Orlai Petrich Soma festményei is.

Elmondta, hogy rétegelt lemezre dolgozik. A kinyomtatott festmények alapján indigó segítségével rajzolja fel a mintát, majd azt kiégeti, mindez tehát úgy működik, mint a kisgyermekek kifestője. Az árnyalatokat pedig azzal tudja beállítani, hogy a trafón változtatja a feszültséget, és közben satíroz.

A művész Munkácsy Mihály-képek reprodukcióival érkezett /A szerző felvétele/

Hozzátette, a pirográfia, azaz a faégetés teljesen leköti a figyelmét, nyugdíjasként erre szánja szabadidejét. Békéscsabaiként kézenfekvő volt, hogy Munkácsy Mihály-képeket dolgoz fel.

Takács Péter, az idén harmincéves fennállását ünneplő közösségi ház vezetője elmondta, a mostani az intézmény 289. kiállítása, és pirográfiával, ezzel a speciális technikával készült alkotásokat eddig nem mutattak be. Kiemelte, előszeretettel biztosítanak helyet helyi alkotóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában