komolyzenei fesztivál

2021.09.05. 19:58

Elrajtolt a Békés-tarhosi Zenei Napok

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar helyi kulturális központban megtartott vasárnap délutáni előadásával megkezdődött a Békés-tarhosi Zenei Napok.

Papp Gábor

20210905 Békés Békés Tarhosi zenei fesztivál nyitó koncertje fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

A nyitókoncert során Gál Tamás Liszt-díjas karmester, Érdemes Művész vezényelt, valamint közreműködött Mester Viktória, a Magyar Állami Operaház magánénekese.

Köszöntőbeszédében Kálmán Tibor, Békés polgármestere elmondta, 1976 óta, immár 45. alkalommal rendezik meg a Békés-Tarhosi Zenei Napokat.

– A Gulyás György munkássága nyomán 1946-ban alapított Tarhosi Énekiskolának és ezen keresztül Kodály Zoltán zenepedagógiai munkásságának is emléket állító rendezvény mára hazánk egyik legrégebbi hagyományokra visszanyúló komolyzenei és kulturális fesztiválja lett – fogalmazott a polgármester. Kálmán Tibor hangsúlyozta, ahogyan egykor, úgy ma is időszerű Kodály Zoltán és Gulyás György öröksége.

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar koncertje nyitotta meg a programsorozatot a helyi kulturális központban /Fotók: Bencsik Ádám/

– Időszerű, hiszen ma is olyan tettekre van szükség, mely hagyományainkból, értékeinkből kiindulva építheti közös jövőnket – tette hozzá. – A Magyar Örökség Díjas Békés-tarhosi Zenei Napok mögött egy elhivatott, országos kapcsolatrendszerrel rendelkező szakmai csoport áll.

Szakmai csoport, amely mára közösséggé érett a közös munka, a közös cél és a művészet közös nyelve mentén.

Kifejtette, a BÉTAZEN-en a komolyzenétől a népmesekincs megidézésén át egészen a néptáncig terjed a programok hosszú sora, melyek mind a szórakoztatás, mind a szakmai előrelépés lehetőségét is felkínálják a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában