hangkavalkád

2021.08.30. 17:00

Zongorakurzust rendeztek Békéscsabán

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Nyárvégi Hangkavalkád Fesztivált Békéscsabán, amely a nemzetközi zongora- és kamarazene mesterkurzus programjába ágyazódott – mondta el a két szervező, dr. Császár Zsuzsanna, a szegedi egyetem, és Kovács Judit, a békéscsabai zeneiskola művésztanára.

N. Sz.

20210827 Békéscsaba Luis Fernando Perez zongora koncertje Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A résztvevő, tizennyolc és harminchárom év közötti művészek, egyetemi hallgatók és középiskolások a világ minden tájáról érkeztek a zeneiskolába, képviseltette magát Spanyolország, Csehország, Japán, a határon túli magyarokkal pedig Románia és Szerbia is.

Luis Fernando Perez zongorakoncertet adott /Fotó: Bencsik Ádám/

A „hallgatók” egyéni órákon, kamarazenei foglalkozásokon vettek részt, és amellett, hogy rengeteg szakmai információt kaptak, versenyekre, felvételikre készültek fel, déli- és gálakoncerttel örvendeztették meg a közönséget. A kurzust színesítette a világszerte ismert Gulyás Márta zeneakadémiai, madridi akadémiai művésztanár, valamint Luis Fernando Pérez spanyol zongoraművész estje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában