BÉTAZEN

2021.08.30. 21:22

Ismét megrendezik a zenei napokat Békésen

Szeptember 5-től szep­tember 18-ig rendezik meg a negyvenötödik Békés-tarhosi Zenei Napokat – jelentette be a programsorozattal kapcsolatos hétfői sajtótájékoztatón Kálmán Tibor polgármester és dr. Pappné Darida Andrea, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója.

P. G.

20210830 Békés BÉTAZEN sajtáj Bagoly Lászó Dr Pappné Darida Andrea Kálmán Tíbor ls Vámos Zoltán Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Kálmán Tibor elmondta, az esemény létrejöttében kulcsszerepe van Bagoly László művészeti vezetőnek, a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjének. Dr. Pappné Darida Andrea kiemelte, a szervezés során törekedtek arra, hogy a magyarság, műveltség, zeneiség hármas egysége megmaradjon.

Vámos Zoltán alpolgármester a tarhosi szellemiség alapjait, illetve a BÉTAZEN indulását idézte fel. Hozzátette, szerettek volna egy, a zenei napok értékeit összegző és jövőképét felvázoló konferenciát megszervezni. – Mindez azonban bizonytalanná vált, ezért az a döntés született, hogy kordokumentumot fogunk készíteni. Mint megtudtuk, számos személyiséggel interjút készítenek majd, abból pedig film és kiadvány is fog születni.

Bagoly László sokat tett a program létrejöttéért /Fotó: I. Gy./

Bagoly László elmondta, a zenei napokon idén is olyan előadók lépnek fel, akiknek van békési vagy megyei kötődésük.

A nyitó hangversenyt szep­tember 5-én, vasárnap a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar adja, vezényel Gál Tamás, közreműködik Mester Viktória, a Magyar Állami Operaház magánénekese. Szeptember 6-án, hétfőn a Rosette vonóskvartett tart előadást. Szeptember 7-én, kedden, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar fa- és rézfúvós kamaracsoportját hallhatják az érdeklődők. A további napokon hangversenyt adnak­ a volt növendékek, lesz fúvós­zenekari találkozó, Csernik­ Szende székely mesemondó­ előadása, és fellépnek a Belencéres Néptáncegyüttes, valamint utánpótlás-együttesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában