Orgonák éjszakája

2021.08.08. 07:28

Békéscsabán és Gyulán is varázslatos dallamok csendültek fel

Az augusztust évek óta az orgonának szenteli a Filharmónia Magyarország. Ennek egyik programja az Orgonák éjszakája. Szombaton este Gyulán és Békéscsabán várták a komolyzene kedvelőit.

Sipos István és Elizabeth Sillo /Fotó: Imre György/

Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplomban Alföldi Csaba és Feigl Rebeka, Gyulán szabadtéren, az Almásy-kastély parkjában pedig Sipos István szólaltatta meg a hangszerek királynőjét. Gyulán Győri-Dani Emma fuvolajátékával, míg Elizebeth Sillo énekkel csatlakozott Sipos István orgonajátékához.

Sipos István és Elizabeth Sillo /Fotó: Imre György/

A program OrgonaPontokkal folytatódik: augusztus 10-én Vésztőn, a református templomban Váradi Antal játszik, csütörtökön pedig Békéscsabán, a katolikus templomban Szamosi Szabolcs orgona- és Gyermán Júlia hegedűművész tart orgonaavató koncertet. Augusztus 22-én, szintén a békéscsabai katolikus templomban Virág András Gábor és Kriszta Kinga, az Operaház énekese lép fel, augusztus 26-án Szarvason a Szent Klára templomban és másnap Gyulán a református templomban Pálúr János orgonaművész és Horváth István tenor, augusztus 30-án pedig Mezőkovácsházán Kecskés Mónika és Deák László ad koncertet.

Alföldi Csaba várta a közönséget az Evangélikus Nagytemplomban, mellette Feigl Rebeka /Fotó: Beol.hu/

A Filharmónia Magyarország célja, hogy közel hozza az emberekhez a komolyzenét, éppen ezért a koncerteken könnyebben fogyasztható művek hangzanak el a nyári estéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában