kulturális kalandozás

2021.06.17. 13:59

Expedícióra hív a csabai múzeum legújabb kiadványa

Elkészült a Munkácsy expedíció című múzeumpedagógiai kiadvány, amely kalandozásra hív minden 14 és 104 év közötti érdeklődőt.

L. B.

20210617 Békéscsaba Új kiadvánnyal jelentkezik a Munkácsy Mihály Múzeum a képen Gyarmati Gabriella művészettörténész, Martyin Emília osztályvezető, Varga Tamás alpolgármester, Szántó Zsolt polgármesteri kabinetvezető és Ando György igazgató fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A kötet nem véletlenül akkora, mint egy okostelefon: a QR-kódok és az így elérhető digitális tartalmak segítségével plusz információk kaphatók Munkácsy Mihály életéről, illetve ezek révén a festőfejedelemmel kapcsolatos játékok, feladványok is helyet kaptak a kiadványban – jelentette be a csütörtökön a múzeumban tartott sajtótájékoztatón Ando György igazgató.

Varga Tamás alpolgármester elmondta:

a kötet külsőleg egy okostelefon, a belső pedig egy naprakész, innovatív, a mai fiatalokat is megszólítani képes kalandtúra.

Hangsúlyozta, a kiadvány révén újabb és újabb információk érhetők el a művészről, a Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala című kiállításról, a múzeumban fellelhető értékekről. Úgy véli, egy újabb unikummal gazdagodott az intézmény, amely további látogatókat vonz.

Gyarmati Gabriella, Martyin Emília, Varga Tamás, Szántó Zsolt és Ando György beszélt a kiadványról /Fotók: Bencsik Ádám/

Martyin Emília osztályvezető, a kiadvány szerkesztője kifejtette: a kötet 30 oldalas, 15 lapból áll. Az egyik oldalon megismerhetők a festőfejedelem életének főbb állomásai, a másik oldalon pedig játékok, feladványok kaptak helyet. Úgy véli, egy kötet akkor jó, ha látványos, ha informatív, ha elgondolkodtat. A QR-kódok segítségével a digitális tartalmak bővíthetők, frissíthetők. Hangsúlyozta:

a múzeumpedagógiai kiadvány nemcsak a fiataloknak, hanem a felnőtteknek is szól.

– Tartalommal kell megtölteni azt a szlogent, hogy Békéscsaba Munkácsy városa – mondta Gyarmati Gabriella művészettörténész. Hozzáfűzte: komoly fejtörést okozott, hogy a kötetet mennyi információval töltsék meg, a művésszel kapcsolatos kulcsgondolatok jelentek meg benne. Kiemelte, a múzeum állandó kiállításában szinte minden, a feladványok során feltett kérdésre választ kaphatnak az érdeklődők.

A kötet 30 oldalas, 15 lapból áll és akkora, mint egy okostelefon.

– A kötet előremutató, 21. századi, trendi, mind a dizájn, mind a tartalom területén – fogalmazott Szántó Zsolt polgármesteri kabinetvezető, a kiadvány kreatív szerkesztője. Szólt a QR-kódokról, hogy azoknak az okostelefonok megjelenését követően immár az a feladatuk, hogy plusz információkat szolgáltassanak. Úgy véli, ezek a múzeumpedagógiában is hasznosak lehetnek, és így megszólíthatók a fiatalok. Meg is mutatta, hogy a QR-kódok révén milyen tartalmak, játékok érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában