A bagoly, aki félt a sötétben

2021.03.03. 10:46

Olvasópróbával indult a tavasz a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban

Olvasópróbával indult a tavasz a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban. Ugyan zárt ajtók mögött, de tovább folynak A bagoly, aki félt a sötétben című mesedarab előkészületei.

V. N.

A Jill Tomlinson által óvodásoknak és kisiskolásoknak írt történet főszereplője Hupp, a bagolyfióka, aki dundi és bolyhos, szeme nagy és kerek, tolla puha és pihés. Minden szempontból tökéletes, kivéve egyetlen dolgot: nem szereti a sötétet. Ezért nem tud vadászni menni a szüleivel, mindig éhes és a szülei mindig fáradtak. A mamája mégis végtelen türelemmel hagyja, hogy fiókája maga fedezze fel, milyen jó dolog az éjszaka.

Zárt ajtók mögött folyik tovább a próba a bábszínházban /Fotó: Békéscsabai Napsugár Bábszínház/

A kedves mesét Bartal Kiss Rita rendezésében láthatja majd a közönség, míg a szerethető karakterek külsejét Rofus Kinga álmodta újra. A közös munkában pedig ezúttal a Magyar Képzőművészeti Egyetem másodéves hallgatói is részt vesznek. A bátorságot árasztó előadást a tervek szerint április 10-én mutatják be a Békéscsabai Napsugár Bábszínház színészei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában