képzés

2021.01.24. 15:21

Népi szakmákat sajátíthatnak el Békéscsabán

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is, a tavaszi és kora nyári hónapokban különböző típusú népi kézműves képzéseket és műhelyfoglalkozásokat szervez.

V. N.

A kurzusok között találhatóak alap- és ráépülő ismereteket nyújtó műhelyfoglalkozások, amelyek elsősorban a választott kézművesszakma gyakorlati fortélyait hivatottak megismertetni, illetve a meglévő gyakorlati jártasságokat fejlesztik.

– Innovatív módon egy projekt keretében a távoktatás módszertanával is tervezünk tudásátadást. Ugyanakkor a két szakágban történő tudásátadás nem zárul vizsgával, nem jár végzettséget biztosító dokumentum megszerzésével – ismertette az egyesület.

Szintén képzési ajánlataik közé tartoznak a Hagyományok Háza által akkreditáltatott tanfolyamok, amelyek a gyakorlati jártasság megalapozása mellett elméleti ismereteket is biztosítanak. Az akkreditált képzések vizsgával zárulnak és tanúsítványt adnak a résztvevőknek.

Akik tanúsítványt szeretnének szerezni, számukra a belépés feltétele az érettségi, akiknek ez a végzettség nem áll rendelkezésre, számukra látogatási igazolást tudnak kiállítani a tanfolyamról. Az akkreditált képzések kedvezményes belépést biztosíthatnak az adott kézművesszakmák szakképesítést nyújtó képzéseibe – adta hírül az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában