Napsugár Bábszínház

2020.12.14. 17:34

Kendők mesélnek a teremtésről Békéscsabán

Zárt ajtók mögött mutatta be a napokban a legújabb Hej, tulipán, tulipán című előadását a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A Csortán Zsóka által rendezett előadáson a táncos-bábos Czumbil Emőke színes selyemkendőkből teremti meg a világot. A teremtéstörténet hét táncetűd összefűzéséből jön létre. A bábos tolmácsolásában végig követhetjük, miként hozza létre a Jóisten vagy a Jóistennő a világosságot és a sötétséget, a vizeket, a szárazföldet a növényekkel, az égitesteket, az állatokat és az embert.

V. N.

Az előadást a különböző ritmusok, az eltérő dinamikájú mozgás és a kendők folyamatos metamorfózisa teszi izgalmassá. A játékosságot pedig Lovas Gábor lélekemelő zenéjében felsejlő gyerekdalok adják. A látvány, a mozgás, a könnyű kendők lebegése, a felismerés öröme teszi a kicsik számára is lenyűgözővé a produkciót. Miközben az őket kísérő felnőttek a gondolati mélységekben lelhetik majd örömüket, amint ismét kinyit a bábszínház.

Czumbil Emőke selyemkendőkből teremti meg a világot /Fotó: NB/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában