fótókiállítás

2020.08.21. 11:45

Községből nagyközség, nagyközségből város lett Csorvás

Tizenöt éve avatták várossá Csorvást, ebből az alkalomból fotókiállítást rendeztek a Művelődési Ház galériájában.

G. P.

A szerző felvételei

A több mint 100 fotó jelentős részét Szente Károly készítette, a kiállítás anyagát a Dohányos András és Bencsik János válogatta össze, berendezésében öt középiskolás diák, a könyvtár és a művelődési ház dolgozói nyújtottak segítséget. A megnyitó ünnepségen Dohányos András nyújtott rövid történelmi áttekintést.

Dohányos András

Elmondta, hogy miként vált a kis falu pár évtized alatt községgé, majd először az 1940-es években nagyközséggé, amit ekkoriban 8 ezren laktak. Nőtt az oktatás színvonala, fontossá vált a kultúra. Utak létesültek, kiépült a teljes csatorna-, és szennyvízhálózat, megfelelővé vált a szemétkezelés, megfelelve a várossá nyilvánítás szigorú feltételeinek.

A szerző felvételei

Ezek az eredmények is láthatóak a kiállításon, melyen helyet kaptak a testvértelepülésekről, Uzonról, Diószegről és Felsőhegyről szóló filmkockák is, képviselőik a jelenlegi helyzet miatt nem lehettek jelen Csorváson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában