kultúra

2020.07.17. 06:38

Rendhagyó közönségtalálkozót tartott a Cervinus Szarvason

Rendhagyó közönségtalálkozót szerveztek a Cervinus Művészeti Fesztivál részeként, a szarvasi színház művészeivel, csütörtökön kora délután. Idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendeztek ilyen eseményt a vízi színpadon, ahol a közönség, és a teátrum tagjai egy oldott, közvetlen beszélgetés közben ismerhették meg egymást.

B. O.

Az eseményen Varga Viktor főrendező vállalta magára a moderátor szerepét, így tőle sorjáztak a különféle kérdések a színház tagjai felé, és derültek ki így érdekességek az egyes darabokról, a színészekről, illetve a játékukról is. Végig jó hangulat uralkodott a találkozón, ahol többek közt kiderült, hogy hány jelmez volt a Csodaszarvas (270 darab) vagy a Valahol Európában (230 darab) előadásán, ki, miként került a városba, és hogyan élte meg a beilleszkedést, a kezdeteket, de a vészhelyzet időszakáról is beszéltek a művészek. Többféle anekdota is elhangzott, kulisszatitkok derültek ki, de értékes ajándékokat is kiosztottak a közönség tagjai közt, akik kérdéseket is feltettek a színház tagjainak, sőt fotózkodhattak is velük a találkozó végén.

A közönségtalálkozón Varga Viktor kérdezte a művészeket /Fotó: Babák Zoltán/

A Cervinus Művészeti Fesztivál folytatásában egy nagyszabású musical-, és operettgála lesz látható Csillagfény címmel. Ezután a Holle anyó musical, illetve a Hotel Menthol következik a Körösbe nyúló színpadon. A Valahol Európában most is látható lesz, de vígjáték és kabaré nélkül sem marad a közönség. A felolvasószínház és a szlovák nyelvű este is a fesztivál része, Szarvas Város Napján pedig a Kormorán együttesé a színpad. A programból a tánc sem maradhat ki, az idei fesztivál ugyanis a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncjátékával záródik július 28-án.

A szerző felvétele

Mint kiderült, azok, akik VIP jegyet váltanak az előadásokra, egy hátrányos helyzetű gyermek színházlátogatását támogatják. Idén ráadásul egy helyi cukrászda is az ügy mellé állt, így a támogatásért cserébe, aki ilyen jegyet vált a színház valamelyik előadására, az a teátrum vendége egy szilvás, diós ízesítésű Cervinus szeletre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában