művészet

2020.07.04. 20:07

Kiállítás nyílt Pásztorné Rita festőművész alkotásaiból Békéscsabán

Kiállítás nyílt Pásztorné Rita festőművész alkotásaiból a Szlovák Kultúra Házában, szombaton délután. Az eseményen Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, melyben ismertette, és méltatta a művész munkásságát.

B. O.

Pásztorné Rita első komoly lépéseit a képzőművészeti szabadegyetem előadásainak hatására tette meg. Többek közt Bálványos Huba, Novák Attila, Dóri Éva és Lonovics László voltak segítségére, szavai szerint, ezután bátorodott fel annyira, hogy alkotásaival a szélesebb közönség előtt is megjelent. Később további neves oktatók, többek közt elismert festő- és képzőművészek segítségével képezte magát.

A tárlatot Herczeg Tamás nyitotta meg, mellette Pásztorné Rita /A szerző felvétele/

Nagy hatással van rá Jackson Pollock amerikai képzőművész, tagja a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola Egyesületnek. Alapító tagja a Tízek Alkotó Körnek, melynek tagjaival nyaranta alkotó táborokat, majd az elkészült alkotásokból kiállításokat szerveznek.

A békéscsabai tárlat egészen augusztus 31-ig tekinthető meg a Kossuth téren, a Szlovák Kultúra Házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában