Békéscsaba

2019.12.04. 15:52

Társastáncos versenyeket rendeznek a Csabagyöngyében

Táncversenyeknek ad otthont vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központ – jelentette be Vandlik-Varga Nelli, az intézmény kommunikációs vezetője szerdán.

B. O.

A tájékoztatón elhangzott, az ország legjobb társastáncosai mérik össze a tudásukat, idén immár 50. alkalommal. Mint megtudtuk, a B-A-S osztályos Országos Társastánc Bajnokság és a Senior Open Országos Bajnokság mellett a Nyíri Lajos emlékére rendezett táncversenyre már tízéves kortól jelentkeztek résztvevők, a senior kategória pedig egyre népszerűbb. Több olyan nevező is van, aki a visszavonulása után a hétvégi eseményre húzza fel újra a tánccipőt.

Forczek Győző, Vandlik-Varga Nelli és Szente Béla /A szerző felvétele/

Szente Béla, a kulturális központ igazgatója elmondta, több mint kétszáz négyzetméternyi új parkettán rendezik meg a versenyt, a padlót ugyanis most újították meg. Hajas Tibor, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alelnöke kiemelte, a csabai rendezvényen a nézők olyan közelségben lehetnek a táncosokkal, ami világszinten is egyedülálló.

Mindezek mellett az eseményen Forczek Győző, a kulturális központ igazgatóhelyettese értékelte az Őszi Művészeti Heteket, és ismertette a központ által szervezett jövőbeli programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában