olvasópróba

2019.05.07. 18:59

Domján Edit és Szécsi Pál: szerelem volt első látásra

Megtartották Csikós Attila: Két összeillő ember című zenés játékának sajtónyilvános olvasópróbáját kedden a Békéscsabai Művész Kávéházban. A stúdiószínházi databot Tarsoly Krisztina rendezi, Szécsi Pál és Domján Edit tragikus szerelmének történetét pedig Komáromi Anett és Nagy Róbert eleveníti majd fel. Németh Gabriella rendezőasszisztensként, súgóként és ügyelőként működik közre, Rázga Áron pedig zongorán kíséri a kétszereplős színművet.

N.-L. V.

A játékról így írt a Jókai színház: Két összeillő, két komoly sorsú, magányos, útkereső ember. Tehetségük sugárzó, mint a nap. Ugyanazt a felrepítő, ragyogó, magasra ívelő és rögös, végtelenül magányos, iszonyúan rövid utat járják be. Két rendkívül érzékeny, önmagával és a világgal folyton vívódó ember. Két ugyanúgy döntő, ugyanazt az utat választó ember. Két csoda-szép ember, egy egész ország örömei. Két folyton küzdő, boldogtalan ember. Nem is lehetett másképp, minthogy találkoztak. Nem is lehetett másképp, minthogy szétégették egymást és magukat. Tíz hónap alatt mindent megjártak.

Komáromi Anett, Nagy Róbert, Tarsoly Krisztina és Seregi Zoltán /Fotó: Lehoczky Péter/

Az olvasópróbán Tarsoly Krisztina örömét fejezte ki azért, hogy hosszú idő után végre lehetőség nyílt arra, hogy a darabot bemutassák a színházban. Mint fogalmazott, Szécsi Pál és Domján Edit találkozása egy olyan fajta mély és súlyokkal rendelkező találkozás volt, amelyről érdemes darabot írni, megmutatni.

– Amellett, hogy ők két nagyon erős egyéniség voltak, hasonló tragikus sorsot választottak maguknak. Azt gondolom, hogy egy nagyon nehéz feladat bemutatni azt, ami ezzel a két emberrel történt, de szeretjük a kihívásokat és azt, hogyha van dolgunk egy előadásban. Szerintem ez egy nagy örömjáték lesz mindannyiunk részéről, és megpróbáljuk úgy megoldani a feladatot, hogy mindent kiaknázzunk belőle – fogalmazott Krisztina.

Seregi Zoltán kiemelte, a Jókai színház által tavaly indított stúdiószínházi előadássorozat nagy népszerűségnek örvend a teátrumba járók körében. Olyannyira, hogy az elmúlt évadban bemutatott négy darab mindegyikét áthozzák a most következő évadba. A zenés játék kapcsán pedig megjegyezte, a kétszereplős műben élőzenével és élő énekkel készülnek a színészek.

Komáromi Anett pedig azt mondta, a legnagyobb kihívást számára Domján Edit megformálása jelenti, hiszen a Jászai Mari-díjas magyar színésznőt sokan ismerték.

– Domján Editet azért is nehéz megformálni, mert ő egy ikon volt, akit mindenki ismert, szeretett. Egy nagyon aprólékos munka vár rám. Már most elkezdtem utána olvasni, keresem azokat a forrásokat, ahol fellelhetem a róla készült képeket, hanganyagokat, írásos emlékeket. Tehát rengeteget foglalkozom a felépítésével, holott a bemutató ősszel lesz – árulta el a színművésznő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában