galériával

2019.04.09. 16:00

Megkezdődött az első Gyulai Nemzetközi Művésztábor

Nemzetközileg ismert és elismert alkotók vesznek részt az első alkalommal életre hívott művésztáborban Gyulán.

Papp Gábor

Öt ország tizenkét művészének részvételével megkezdődött az első Gyulai Nemzetközi Művésztábor, amelynek az önkormányzat vendégháza ad otthont – jelentette be a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester. Mint elmondta, az ötletet dr. Ali Bassam fogalmazta meg tavaly, és elképzelése nyitott fülekre talált a városvezetésnél.

Fotók: Kiss Zoltán

– Gyula a magyar kultúra városa, magas művészeti értékek hordozója – ecsetelte Kónya István. – A táborba nemzetközileg ismert és elismert alkotók látogatnak el, és abban bízunk, hogy a kezdeményezés folytatódik a következő években is.

Kónya István arra is felhívta a figyelmet, hogy a művésztábor nyitott, az érdeklődők is megtekinthetik az ott zajló munkát. Emellett kitért arra, hogy csütörtökön 17 órakor a művelődési központban kiállítás nyílik a művészek alkotásaiból.

Buday Mihály festőművész kifejtette, a művésztábornak egy szép, karakteres város ad otthont.

– Találkozhatunk régi ismerősökkel és még nem ismert művészekkel, illetve helyi alkotókkal. Tanulhatunk egymástól – tette hozzá.

Alim Adilov – 27 éve hazánkban élő üzbég származású festőművész, művészeti vezető – kifejtette, a történelmi város nagyszerű közeget teremt az alkotó folyamathoz. Mint megtudtuk, a táborba hazánk mellett Ukrajnából, Romániából, Szerbiából és Üzbegisztánból érkeztek művészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában