Fotókiállítás

2019.04.11. 07:30

Akiket a mozdony füstje megcsapott

A Tavaszi Fesztivál keretein belül tekintheti meg a közönség a Képek az ország vasútjairól című fotókiállítást Békéscsabán. A tárlat péntekig még díjmentesen látogatható.

Hankó Judit

dav

A vándorkiállításon a 2018-as Országos Vasutas Fotópályázat legjobb alkotásai láthatóak. A pályázatot a győri (VOKE) Arany János Művelődési Ház és a Szegedi Vasúttörténeti Alapítvány hirdette meg a MÁV megalakulásának 150. évfordulója alkalmából a vasutas dolgozók és családtagjaik részére.

A szerző felvételei

Kizárólag digitális fotókkal lehetett jelentkezni. Egy pályázó 10 alkotással szállhatott versenybe.

Az amatőr fotósok feladata az volt, hogy képeik segítségével bemutassák szakmájuk szépségét, és közelebb hozzák a vasúthoz a szakmai közönség mellett a kívülállókat. Az utazóközönségen és az utazás élményén keresztül kellett láttatniuk a táj és az ember kapcsolatát.

A szerző felvétele

A tárlaton a díjazott művek mellett megtalálható néhány olyan alkotás is, amely megyénkhez kötődik. Az alkotók jól ismert helyeket kaptak lencsevégre, szokatlan perspektívából.

Ha valaki kedvet kapott hozzá, az alkotások péntekig díjtalanul megtekinthetőek a békéscsabai Vasutas Művelődési Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában