galériával

2019.03.22. 15:56

Tartuffe új köntösben, változatlan mondanivalóval a Cervinusban

Molière francia színdarabíró 1664-ben írta meg egyik legismertebb, ötfelvonásos vígjátékát, melyet még ugyanabban az évben be is mutattak. Most pedig a szarvasi Cervinus Teátrum készül arra, hogy színre vigye a Tartuffe-ot, melynek olvasópróbáját tartották a napokban.

Balázs Anett

Fotó: Babák Zoltán

A gazdag társadalmat komikus formában kritizáló darab, Varga Viktor rendező szerint most, a 21. században is időszerű, éppen ezért izgalmas feladat színre vinni a produkciót.

– A humor segítségével próbálunk szembenézni azzal, hogy semmi sem az aminek látszik. Azonban Parti Nagy Lajos fordításában egy új nyelvezettel találkozhat a közönség és a színészek is, akik a veretes szöveg helyett kész nyelvtörőket kaptak. Az emberi viszonyok viszont nem változnak, így lesz benne romantika, árulás és ármánykodás – fogalmazott Varga Viktor. Hozzátette, a korabeli jelmezek is kaptak némi pluszt, így mondhatni egy kis divatőrület várható a színpadon.

Az előbemutató április 25-én lesz, majd ezt követően a nézői igényekhez igazodva, ha kell, finomítanak a darabon, mely ősztől kerül műsorra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában