Budapest/Békéscsaba

2019.02.24. 17:15

Tizennégy békéscsabai festő képeiből nyílt kiállítás az Artézi Galériában

Tizennégy festő Békéscsabáról címmel nyílt kiállítás Budapesten, az óbudai, Németh Géza vezette Artézi Galériában szombaton délután. A tárlaton E. Szabó Zoltán, Fazekas Attila, Gnandt János, holo Hóbel László, Lonovics László, Lovas Gábor, Megyeri Horváth Gábor, Mészáros Sándor, Sallai Lajos, Simon Debóra Eszter, Szereday Ilona, Szeverényi Mihály, Tóth János és Várkonyi János alkotásai tekinthetők meg.

P. G.

Mint a kiállítást megnyitó és a kiállítás tárlatát bemutató katalógus beharangozóját megfogalmazó Cs. Tóth János művészeti író kiemelte, a Békéstáji Művészeti Társaság Békéscsabán élő festőművész tagjai, két-két friss alkotásukat tárják a fővárosi publikum elé.

A csabai művészeknél is a világ egyetemessége és az ember áll az érdeklődés homlokterében. A falakon az érett művészektől az ismert és jellegzetes stílusjegyeket mutató képek jelennek meg. A fiatal generáció is a már korábban tőlük látható felfogás szellemében jelenik meg. A kiállítás kurátora és szervezője Lonovics László.

Beküldött felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában