Békéscsaba, galériával

2018.11.22. 18:39

Soha nem látott Gubis alkotások a Munkácsyban

elRENDeltetett címmel nyílt kiállítás Gubis Mihály művészetéből a Munkácsy múzeumban csütörtökön. A művész idén lenne 70 éves, ez adta az apropót a tárlathoz. A kiállítás anyaga a múzeum gyűjteményében és a család tulajdonában lévő művekből állt össze. A cím utalás a szakmai út, stílus irányára és a magánéletében működő erőkre.

B. A.

 

Gubis Mihály munkássága előtt tiszteleg a tárlat. Fotó: Kiss Zoltán

– Gubis Mihály egy, nyitott őszinte ember volt, aki nem szerette a kötöttségeket – emlékezett Ando György múzeumigazgató, akitől Kiss Tibor vette át a szót.

Az alpolgármester köszöntő beszédében elmondta, a 12 évvel ezelőtt tragikus balesetben elhunyt művészt hozzátartozói, barátai és tisztelői a mai napig rajongással szeretik.

A tárlatot Wehner Tibor művészettörténész nyitotta meg. Elhangzott, Gubis Mihály művészetében visszaköszön, hogy nyomdászként indult. Szitakeretre erősített, többszörösen felhasznált szitavászonra készítette el megrázó sorozatát, melyet a helyi közönség valójában még nem is látott.

A tárlat különlegessége, hogy ennek a nem számozott, ugyanakkor mégis összetartozó sorozatnak néhány darabját most állítják ki először. A kiállítás megtekinthető január végéig a múzeum Tégla termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában