békéscsaba

2018.09.28. 18:48

Tizenkét csapat áll idén a rivaldafénybe

Az idei évadban is folytatódik az Ádámok és Évák Ünnepe elnevezésű program, melynek alkalmával diákcsoportok – pedagógusok és a Jókai színház művészeinek bevonásával – hoznak létre egy-egy színházi produkciót.

B. A.

Fotó: Lehoczky Péter

A teátrum a csapatoknak biztosít egy-egy segítő színészt, rendezőt, valamint a program vezetője is rendszeres kapcsolatot tart majd fenn a csapatokkal. Az idei év témája: Mátyás, az igazságos.

Fotó: Lehoczky Péter

A színház célja, hogy a fiatalok számára „trendi” legyen a színházba járás, ezért a tavalyi évadtól a középiskolások mellett a megye általános iskoláinak felső tagozatosait is bevonták a programba. Tizenkét csapat vállalkozott arra, hogy maguk hozzanak létre előadásokat, felmenjenek a színpadra és játszanak.

A produktumot egy szakmai zsűri értékeli, és bár díjakra is számíthatnak a legjobbak, a szervezők mégsem versenyt, hanem egy örömteli diákfesztivált szeretnének létrehozni. Ebben az évben újdonság, hogy nemcsak a kész előadásokat díjazzák, hanem a darabok forgatókönyvét is. A tízperces jeleneteknek április elejére kell elkészülniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában