szarvas

2018.07.10. 18:13

Két héten át tart a Cervinus Művészeti Fesztivál

A Katalin II. sétahajó fedélzetén, színészek, művészeti vezetők a polgármester és a sajtó képviselőivel, na meg egy pezsgőspalack durranására kedden délután elrajtolt a Cervinus Művészeti Fesztivál, mely két héten át minden estére izgalmas ugyanakkor könnyed szórakozást nyújtó élményeket tartogat a Szarvasi Vízi Színház színpadán.

Balázs Anett

A nulladik napon megtartott sétahajózáson Csasztvan András a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója kiemelte, ez az első olyan fesztivál amely az eddigiekhez képest a legnagyobb, azaz két héten át tart, valamint az korábbi évekhez képest szintén újszerű, hogy kivétel nélkül az összes előadás a Cervinus Teátrum saját produkciója.

Fotó: Babák Zoltán

– Napközben bent zajlanak a próbák a teátrumban, délután, kora este színpadbejárások, este előadás, majd azt követően díszletezés, a világítás beállítása történik a következő napra, tehát átlagban napi mintegy 20 órában működik majd a teljes stáb. A programok nagy részében tánckar is szerepel, attól függetlenül, hogy számos, eltérő műfajt állítunk színpadra az operettől kezdve a rock and rollig. Az 50 éves Tessedik Táncegyüttes jubileumát is a fesztivál keretein belül egy néptáncgálával ünnepelhetjük, de számos előadásunk ebben az évadban ezen a nyáron a fesztiválon lesznek színpadon először, úgy mint az Ármány és szerelem vagy a Hotel Menthol – fejtette ki Csasztvan András.

Hozzátette, szintén az elkövetkezendő két hétben kap helyet, az immár ötödik alkalommal megrendezett Bál a víz felett jótékonysági gála, melynek bevételéből 2-3 tehetséges szarvasi diák továbbtanulását támogatják.

– Rajtatok van a világ szeme – vette át a szót Babák Mihály polgármester, aki úgy gondolja, a két hetes, napi 24 – és nem 20 órás – munka fáradalmait az évről-évre visszatérő közönség kitüntetett tapsa kárpótolja majd.

– Az elmúlt években nagyon sok tehetség lépett itt színpadra. Az idei évben is az egyik legfontosabb küldetése a fesztiválnak, hogy a közönség szeretetét megtartsa. A fellépők legnagyobb ajándéka a színpad, és a közönség tapsa – hangsúlyozta Babák Mihály.

 

Varga Viktor, a Cervinus Teátrum főrendezője elárulta, vannak olyan darabok – mint például a Csodaszarvas – melyeket 2014 óta folyamatosan játszik a társulat, ám a nézők igényeit figyelembe véve számos apró finomítást végeztek rajtuk. Ennek megfelelően az Ármány és szerelem című musicalben a második felvonás rövidebb lett, míg a Hotel Menthol előadásban, amely egy könnyebb darab, a koreográfusok és a táncosok szakmai teljesítménye egy egyedi, nem mindennapi produkciót hozott létre, amely egyébként kevésbé jellemző erre a műfajra.

Továbbá Varga Viktor elmondta, igazi különlegességnek számít az az egyedi technikai megoldás is, melynek köszönhetően a főbejáratnál felállított két, embermagasságú, interaktív ledfalról maguk a művészek fogják köszönteni az érkező nézőket az előadások előtt.

Dósa Zsuzsanna, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a családoknak is kedvezve, már három éve nem emeltek jegyárat, valamint számos helyi és csoportos kedvezményt is biztosítanak a nézőknek, de emellett aki akár csak véletlenszerűen is választ a programok közül, biztos, hogy nem fog csalódni, hiszen műfajokon belül, egytől-egyig kiváló előadásokkal várják a közönséget. Hozzátette, néhány előadásukra, mint például a Tessedik 50. néptáncgála, vagy Hotel Menthol musical, már csak néhány jegy maradt, de mindent megtesznek azért, hogy az érdeklődők közül senki ne maradjon élmény nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában