A kultúra mindenkié!

2018.05.15. 21:32

Tanórán kívüli kulturális élményt nyújtanak gyerekeknek

A kultúra mindenkié! Gyermek és ifjúsági kulturális, nem formális, informális fejlesztőprogramok Békés városában címmel kezdődik összetett projekt július 1-től Békésen – jelentette be a kezdeményezéssel kapcsolatos sajtó­tájékoztatón Túri Andrea.

Papp Gábor

A Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ igazgatója­, a program szakmai vezetője és projektmenedzsere elmondta­, intézményük 24,8 millió­ forintot nyert el az elképzelések megvalósítására.

A támogatást hat intézmény, legalább 250 gyermek és közel 60 pedagógus bevonásával használja fel a a kulturális központ. A program olyan kompetenciafejlesztő, tehetséggondozó, felzárkóztatóprogramok megtartására biztosít lehetőséget két éven keresztül, amellyel tanítási órán kívüli kulturális élményt nyújtanak a gyerekeknek és a pedagógusoknak.

Túri Andrea mutatta be a nagy­ívű programot. Fotó: Kiss Zoltán

A projektben együttműködést vállalt a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola három intézményegysége, a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola, a Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda és a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában