tisztújító közgyűlés

2018.03.03. 20:28

Új elnököt választott a Békéstáji Művészeti Társaság

Március 1-jén tartotta soron következő tisztújító közgyűlését a 44 tagú Békéstáji Művészeti Társaság.

A 22 éve elnöki tisztséget betöltő Lonovics László mandátuma lejártával megköszönte a társasági tagok bizalmát, és a mindenkori elnökség munkáját, továbbá kifejezte azt a szándékát, hogy nem kívánja jelöltetni magát az elnöki pozícióra. Döntését azzal indokolta, hogy időszerűvé vált a nemzedékváltás a társaság vezetésében, és ezzel lehetőséget kíván biztosítani a fiatalabb tagok számára, hogy aktívabban bekapcsolódhassanak a társaság életébe.

A társasági tagok megköszönték Lonovics László több mint két évtizedes önzetlen munkáját, és tiszteletbeli elnöknek választották. Ezt követően a közgyűlés elnöknek Gnandt János képzőművészt, elnökségi tagoknak Bányai Inez textiltervező iparművészt, Csuba Anita öltözéktervező iparművészt, Egyed Zoltán díszlet-és jelmeztervezőt és Horváth Ádám látványtervezőt választotta meg. A sikeres tagfelvétel eredményeként két fiatal taggal bővült a társaság Krnács Ágota képzőművész és Tóth János grafikusművész személyében.

Utolsó napirendi pontban az egyesület éves terveiről esett szó, amelynek megfelelően többek között tovább folytatódik a Csabagyöngye Kulturális Központ Békéstáji Galériájában szervezett kiállítás sorozat, amelynek következő programjaként Krnács Ágota mutatja be alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában