Békéscsaba

2018.03.13. 16:36

Közönségtalálkozón népszerűsítette első regényét Lévai Balázs

Hétfőn találkozhatott a közönség a Sík Ferenc Kamaraszínházban Lévai Balázs író, rendező és producerrel békéscsabai estjén, Beállás című első regénye megjelenésének apropójából.

V. E.

A könyv, amely sok humorral viszi el az olvasót a backstage-ek világába, egy zenekar újraindulásáról és a menedzserük – a regény főszereplője – feladatainak képzeletbeli, de fájdalmas kihívásairól szól. Az írót Kiss László, a Bárka szerkesztője kérdezte kötetéről, tévés munkáiról, filmjeiről, zenéről és vízilabdás múltjáról.

Lévai Balázs Budapesten született és nőtt fel, édesanyja gyulai származású. A beszélgetés folyamán elárulta, életének meghatározó élményei voltak a gimnáziumi magyartanárnője Beke Kata által tartott irodalomórák, itt döntötte el, hogy az irodalom végig kíséri majd életét.

Már kisgyermek korától fontos szerepet játszott az életében az olvasás, elmondása szerint olyan könyveket akart írni, amiket ő maga is szeretett olvasni. Ezek főként ponyvaregények voltak, például Rejtő Jenő kiadások.

Beállás című könyvét lendületes stílussal fogalmazta, Kiss László szerint olvasása közben úgy tűnik, mintha végig mosolyogva írta volna. A beszélgetés közben azonban kiderült, az írói válság és hullámvölgyek őt is elérték, olykor tehetségtelennek érezte magát alkotás közben, máskor pedig írta magát a szöveg.

Nagy élmény volt számára a magáról mindent őszintén elmondó főszereplő bőrébe bújni az alkotás alatt. Jó hatással volt rá a regényírásban, hogy közben producer volt egy zenés film készítésében, a #Sohavégetnemérős-ben, ez ihletet adott neki.

Az esten szó volt még a Dob + Basszus és a Bestseller című műsorsorozatáról, az utóbbiban számos nemzetközi íróval készített interjút Lévai Balázs. Valamint Lovasi – Idáig tudom a történetet című életrajzi könyvéről, Engedem hadd menjen című magyar dokumentumfilmjéről, melynek rendezője és a #Sohavégetnemérős című magyar játékfilmről, amiben producerként tevékenykedett. Az utóbbi 2017-ben közönségdíjat nyert a Magyar Filmhéten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában