Magyarország és a magyarok

2018.03.09. 16:25

Könyvbemutatót tartottak Gyomaendrődön

Magyarország és a magyarok címmel adta ki kötetét a Kovács Imre Társaság. A könyv bemutatóját pénteken tartották a Gyomaendrődi Járási Hivatal dísztermében.

B. A.

Kovács András a társaság elnöke elmondta, 2013-ban döntöttek amellett, hogy az 1945 után külföldre kényszerült író, falukutató írásaiból álló könyvet jelentetnek meg. A társaság egyébként 1990-ben Kovács Imre halálának tizedik évfordulóján alakult. Az egykori parasztpolitikus halála után amerikai családja egy négy főből álló kuratóriumot bízott meg, hogy őrizze szellemi örökségét.

A 44 dobozba rendezett hagyaték 1945-ben került az amerikai Columbia Egyetem Könyvtárába, ahonnan a társaság többször próbálta hazahozni de nem jártak sikerrel. A kötetben található cikkek először kerültek megjelentetésre, vagy kis példányszámú, évtizedekkel ezelőtt kiadott, ma már sehol fel nem lelhető lapokban láttak nyomdafestéket és az 1945-1980 közötti időszak politikai történéseit mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában