Szeghalom

2018.10.17. 17:08

Közel 80 milliós uniós forrásból újultak meg az intézmények

Megtörtént szerdán a Gyulai Tankerületi Központ két, Szeghalmot érintő uniós fejlesztésének műszaki átadás-átvétele.

Nagy-Laczkó Viktória

A Péter András Gimnáziumban és a Tildy Zoltán Általános Iskolában megvalósult EFOP-os, az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztését célzó beruházás összesen közel 80 millió forintos fejlesztést jelent az iskolákban.

A gimnázium régi és új épületszárnyát is érinti a mostani beruházás, a belső terek felújítása több mint ötezer négyzetméter területet foglal magába, megújultak tantermek, vizesblokkok, az ifjúsági iroda és új mosdókat is kialakítottak a mozgáskorlátozottak számára. A Tildy Zoltán Általános Iskolában a beruházás során tantermek, tornatermi öltözők, vizesblokkok újultak meg, nyílászárókat cseréltek ki, és megtörtént az iskola sportudvarának korszerűsítése is. Mindkét intézmény egy-egy modern nyelvi laborral gyarapodott, amelyek a diákok hatékony nyelvtanulását segítik.

Teleki-Szávai Krisztina is bejárta az iskolákat /Beküldött fotó/

A műszaki-átadás átvételen jelen lévő Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató elmondta, hogy a gyulai tankerület elkötelezett a térség köznevelési intézményeinek fejlesztésében. Az infrastrukturális beruházások mellett a szeghalmi iskolák módszertani pályázatai az iskolákban folyó színvonalas, eredményes nevelő-oktató munka hosszú távú erősítését szolgálják.

A tankerület saját forrásból is segíti a szeghalmi iskolákat, a jelentős összegű eszközfejlesztés mellett idén két új kazánt is beépítettek az intézményekben több mint 50 millió forint értékben, projektforrásból pedig 91 új laptopot kaptak munkájukhoz a pedagógusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában