gyorsforgalmi

2018.10.21. 16:46

Így juthatunk el Békéscsabáról Kecskemétre, ha megépül az M44

Az M44-es gyorsforgalmi út nem Kecskemétnél, hanem Nagykőrösnél ér majd véget, így az M8-as autóút hozhatja el a megoldást.

magyaridok.hu

Fotó: Lehoczky Péter

Nem Kecskemétnél, hanem Nagykőrösnél ér véget az M44-es gyorsforgalmi út – derült ki abból a tájékoztatásból, amit a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) egy országgyűlési képviselő kérdésére adott.

Ezek után hogyan jutnak el az ­M44-en autózók Kecskemétre, illetve az M5-ös sztrádára? Egy kormányhatározat értelmében a „Békéscsaba megközelítése M8 Kecskemét–Nagykőrös közötti szakasz” projekt megvalósítására 2022 után kerül sor. A tervek szerint tehát az ­M8-as autóút hozza el a megoldást, amelynek részeként az M5-ös autópályától egy új csomópont segítségével 18 kilométer hosszú, 2×2 forgalmi sávos autóúton érik majd el a közlekedők az ­M44-es autóutat – írja a Magyar Idők.

Ebben a munkában a NIF jelenleg előkészítési feladatokat végez, a szakaszra vonatkozó építési engedélyek kiadása augusztusban megtörtént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában