békéscsaba

2018.07.18. 15:14

Hiába a nyilvános vécék, van, aki közterületen végzi a dolgát

Különböző békéscsabai Facebook-csoportokban egyre gyakrabban téma, hogy sokan nyilvános wc-nek nézik a közterületeket.

T.-V. F.

Megkérdeztük a békéscsabai önkormányzattól, hogy milyen intézkedéseket tudnak tenni az ilyen esetek elkerülése érdekében, illetve biztosítottak-e egyáltalán nyilvános vécék a városban.

– Békéscsaba Megyei Jogú Város Közterület-felügyelete csak tettenérés esetén intézkedhet köztisztasági szabálysértés miatt. Az elkövetőt a közterület-felügyelők figyelmeztetik, vagy 5 000-50 000 forint összegű helyszíni bírságot szabhatnak ki vele szemben. Amennyiben a bírságot nem fogadja el, vagy a tettét nem ismeri el az elkövető, akkor szabálysértési eljárást kezdeményez a Közterület-felügyelet. Mivel a Közterület-felügyelet csak hivatali időben – tehát hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között – teljesít szolgálatot, ezért ha a lakosság az előbb említett időszakon kívül észlel a köztisztaság ellen irányuló tevékenységet, akkor azt a rendőrség felé lehet jelezni – tájékoztatta hírportálunkat Varga Marianna, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtóreferense.

A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. a városban négy helyen üzemeltet nyilvános WC-t, amelyek pénzautomatával működnek. Ezekből kettő éppen felújítás alatt áll.

Ezeket az alábbi helyszíneken lehet megtalálni:

1) Szent István tér 10. számú ingatlanban a Justh Gyula utcáról megközelíthetően. Használati díja 100 forint. Ugyanitt működik egy mozgássérültek által használható WC, amely a Hunyadi térről nagy kapun keresztül bejutva közelíthető meg. Nyitva tartása non-stop.

2) Az autóbusz-pályaudvar aluljárójában, egy női, egy férfi és egy mozgássérült WC található. A használati díj 100 forint. Nyitvatartása 6.00-22.00.

Európa Uniós támogatásból megvalósuló projekt keretén belül jelenleg felújítás alatt álló nyilvános WC-k:

3) Széchenyi-ligeti játszótér mellett

Várható nyitás 2018. szeptember. 50 forint használati díjjal fog működni.

4) Kossuth tér 1. szám – régi kisvasút állomás épülete

Várható nyitás 2018. szeptember. 100 forint használati díjjal fog működni.

A Társaság nem tervez további nyilvános WC nyitást és üzemeltetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában