Békéscsaba

2018.07.19. 19:50

Eltűntek a ruhagyűjtő konténerek a városból

Eltűntek a kihelyezett ruhagyűjtő konténerek a városból, írták olvasóink a napokban. Elsőként csak a Lencsési lakótelepet említették a helyi lakosok, de kiderült, nemcsak ott, hanem az egész megyében felszámolták a ruhatárolókat.

Busi Ottó

Szeged. ruhagyüjtő konténerek Képen: a SPAR árúház előtti Fotó: Schmidt A

Munkatársunk járt az említett lakótelepen, ott az egyik népszerű lerakat egy helyi ABC mellett volt. Több szelektív tároló most is egymás mellett áll, mellőlük viszont hiányzik a ruhagyűjtő konténer. Ottjártunkkor annak helyén a földre lerakva, most is kupacban gyűltek a ruhák, több pulóver, póló, nadrág is a sárban hevert. Az elmúlt napok esőzése miatt ázottan, így vélhetően napok alatt viselésre alkalmatlanná válva.

Egy vásárló éppen a boltból lépett ki, s lapunk kérdésére elmondta, a környéken lakik, és néhány hete vette észre, hogy eltűnt a tároló. Úgy fogalmazott, elsőre azt gondolta, hogy csak kicserélik, de már nem biztos ebben. Ismerőse az üzletben is érdeklődött, ott azt mondták neki, hogy a konténer nem hozzájuk tartozik, nem tudták, ki felel érte, és azt sem, hogy mi történhetett.

Nem kerülnek vissza a ruhagyűjtő konténerek. /Fotó: Délmagyarország/

Ezután felkerestük azt a vállalkozást, melynek dolgozói eddig a gyűjtést végezték, hogy megtudjuk, visszakerül-e a tároló a helyére. A cég képviselője úgy tájékoztatott, nemcsak a megyeszékhelyről, hanem az egész megyéből, sőt, Békés mellett Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is elszállították a konténereket.

Bár az eredeti tervek szerint ősszel újraindult volna a gyűjtés, de időközben kiderült, mégsem tudják megoldani ennek a régiónak a támogatását. Elmondása szerint a begyűjtött ruhák elszállítása okoz gondot mindkét megyében, ha pedig a tároló megtelik, várhatóan a konténer mellé kerültek volna a ruhák, ők pedig úgy állapodtak meg a településekkel, hogy tisztán, rendben tartják a konténert, és annak környezetét. Mivel ezt már nem tudják biztosítani, ezért döntöttek a gyűjtőhelyek felszámolása mellett.

Megkérdeztük a békéscsabai önkormányzatot is a történtekről. Tájékoztatásuk szerint, ha valaki használt ruhákat szeretne leadni, akkor azt a családsegítő központ Fövenyes utcai telepén tudja megtenni, ott ezeket a felajánlásokat szívesen veszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában