teljes megújulás

2018.04.20. 17:11

Átadták a felújított, korszerűsített gyulai óvodát

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított gyulai Boldog Apor Vilmos Óvodát péntek délelőtt.

P. G.

Fotó: Imre György

Dr. Kovács József, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöki helynöke köszöntőjében felidézte az egyházi fenntartású intézmény elindulásának körülményeit. Mint mondta, egy-egy ilyen beruházás nem csak az épület helyreállítását, fejlesztését jelenti, hanem lélekben is figyelmeztetés mindannyiunk számára, hogy újból és újból meg kell újulnunk.

– Napról napra újra kell kezdeni az életünket, mindennap egy picit jobbat és többet kell tennünk, így teljesedik ki az életünk – hangsúlyozta.

A gyerekek örömmel vettél birtokba a megújult óvodát Fotó: I. Gy.

Flender Beáta óvodavezető kiemelte, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra benyújtott, sikeres pályázata több mint 166 millió forintos keretet biztosított a nagyszabású felújításra. A fejlesztés során megtörtént az épület rekonstrukciója, megvalósult az épület víz- és hőszigetelése, a fűtés és világítás korszerűsítése, valamint a külső terasz üvegtetővel való fedése. Emellett tornaszobát alakítottak ki, illetve fejlesztették és rendezték az udvart. A korábbihoz képest minden csoportnak saját öltözője és mosdója lett, valamint egy-egy modern, új konyhát is kialakítottak. A fenntartó emellett bútorokkal és eszközökkel tette még otthonosabbá az intézményt.

Kónya István alpolgármester arra világított rá, hogy a város, illetve a Béke sugárút egy ikonikus épülete újult meg.

– A gyerekek itt biztonságban, egészséges környezetben, és ami mai világunkban szintén nagyon fontos, stabil erkölcsi háttér és nevelés mellett tölthetik mindennapjaikat, majd indulhatnak el az iskolába – ecsetelte. Kiemelte, a katolikus egyház jó szolgálatot tesz a városnak, hiszen az óvodától a főiskolától biztosít nevelést-oktatást Gyulán.

Fotó: Imre György

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő beszédében felidézte az óvoda megszületésének históriáját, annak történetét. Külön szólt arról, hogy mennyire átalakult ezeknek az intézményeknek a szerepe az elmúlt évtizedekben, és hogy milyen lényegesek az óvodák a gyermekek és családjuk életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában