Összefoglaló

2024.06.22. 20:33

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 22.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 22-én.

Beol.hu
hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei, egy helyen
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A mezőkovácsházi óvodapedagógus, Szűcs Sándorné életében jeles év 2024. Az óvó néni napokban Csepreghy Elemér polgármestertől vette át a vas díszdiplomáját. 65 év telt el azóta, hogy befejezte tanulmányait, majd elhelyezkedett óvodapedagógusként.

Fürdésre alkalmas valamennyi Békés vármegyei engedélyezett szabadstrand vize. Az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján az idei szezonban jó a fürdővíz minősége a gyomaendrődi Pájer Kempingben, a gyomai szabadstrandon, a békés-dánfoki, a doboz-szanazugi és a gyula-városerdei engedélyezett természetes fürdőhelyen is.

Asterix – Az eltűnt papirusz című könyvhöz készült tablókon skiccek, vázlatok és karaktertervek mentén elevenedik meg egy képregény születése. A tablókiállítás a Móra Kiadónak köszönhetően érkezett a Békés Megyei Könyvtárba.

Május végén, június elején megélénkültek a Körös-Maros Nemzeti Parkban élő mocsári teknősök. Megkezdődött a párzási időszakuk. Június közepén a nőstények már intenzíven keresik a tojásrakásra alkalmas helyeket.

Júniusban még az épület hűvösében, a nyári szünetben már a kert árnyas fái alatt várja közönségét a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A következő évadban új területre merészkednek a bábszínészek: kiskamaszoknak, középiskolásoknak is játszik két darabot a Napsugár bábszínház.

Itt a kirándulások időszaka. A Körös-Maros Nemzeti Park Montág-pusztán élő szürkemarha gulyához csongrádi diákok érkeztek.

Köszönteni érkezett a család a 90. születésnapját ünneplő Molnár Gyulához. Az orosházi, egykori üveggyári dolgozó körül a dédunokák hancúroztak, a felnőttek a tortát készítették, Gyula bácsi felesége pedig mosolyogva fogadta a vendégeket házukban szombaton délután.

Nyaralás előtt adódhat a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni. Milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házi kedvenc sem marad otthon? Sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó, ha ismeri a szabályokat. Íme, a legfontosabbak.

Kempf Zoltán a 11. helyen zárt a BMX freestyle park versenyszám döntőjében a városi sportágak budapesti olimpiai selejtezőjén, a Ludovika Campuson, így nem szerzett ötkarikás kvótát.

Felavatták a Munkácsy Negyed negyedik köztéri szobrát, Széri-Varga Géza Köpülő asszony a bábok ölelésében című alkotását szombaton Békéscsabán, a Napsugár bábszínház előtti Beliczey-kertben. A mű egyszerre állít emléket Munkácsy Mihálynak, valamint a békéscsabai bábos hagyományoknak.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában