Készülnek az új évadra

2024.06.22. 17:05

Kamaszoknak is kínál előadásokat jövőre a Napsugár bábszínház

Júniusban még az épület hűvösében, a nyári szünetben már a kert árnyas fái alatt várja közönségét a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A következő évadban új területre merészkednek a bábszínészek: kiskamaszoknak, középiskolásoknak is játszik két darabot a Napsugár bábszínház.

dr. Nagy Szilvia

– Egy bábszínház mindennapjai nagyon változatosak. Ezt igyekszik átadni nézői közösségének is a Napsugár bábszínház előadásain, programjain keresztül. Júniusban még a szombati családi alkalmakra várjuk a közönséget babaszínházi előadással, valamint óvodásoknak, kisiskolásoknak szánt darabjainkkal – mondta el Varga Annak művészeti főtitkár. Hozzátette, a közelgő Múzeumok éjszakáján a felnőtteket szórakoztatja majd a társulat, közben egy kisebb turné keretében a vármegye több településén is felbukkannak, az első osztályos gyermekeknek viszik el a bábszínházat. 

Napsugár bábszínház, előadás, kínálat, évad
A nyári szünetben a kert árnyas fái alatt várja közönségét a Napsugár bábszínház. Fotó: Bencsik Ádám

– Az előadások mellett a háttérben egy felnőtteknek szóló előadás próbája zajlik, emellett készül egy különleges kiállítás is Munkácsy MásKéPp címmel, a Munkácsy 180 programsorozat részeként, mely a Múzeumok éjszakáján nyílik, és egészen év végéig látogatható lesz. Mindez a nyári szünetig tartó programok sora, de utána sem áll meg az élet a Napsugárban. Júliusban és augusztusban több alkalommal is fellép a társulat a Gyulai Várfürdőben és a bábszínházban is lesz alkalom a szórakozásra. A hétvégéken a Munkácsy MásKéPp várja a látogatókat, és három alkalommal előadással is készülnek, melyek ingyenesek lesznek – részletezte Varga Anna. Elmondta: a fiataloknak Cseri Hanna bábrendező, bábszínész, énekesnő hozza el a nyáresték szabad hangulatát, míg a kisebbeknek, családoknak két vendégelőadással kínál lehetőséget a feltöltődésre a csapat. Ezeket az alkalmakat játszóház előzi meg.

A következő évadban is megmarad a kreativitás

–  A Napsugárra jellemző kreativitás a következő évad programjában is megmutatkozik. Minden korosztálynak kínálunk előadásokat, programokat, sőt, a bábszínészek a következő évadtól már kiskamaszoknak, középiskolásoknak is játszanak. Nagy sikerrel fut felnőtteknek szóló előadássorozat is, ami folytatódik – fűzte hozzá a marketingmenedzser. Kiemelte, a 2024-2025-ös évad szokásosan a Bábozda évadindító nappal indul. 

Előadások a babáktól a felnőttekig a Napsugár bábszínházban

–  Zajlanak majd az éved gerincét képező bérletes előadások (az óvodás, iskolák már foglalhatnak is bérletet), és a babaszínházi sorozat is folytatódik. A felnőtteknek szóló Kultúrszösz programban is érkeznek az új előadások és ezek az alkalmak a jövőben is lehetőséget adnak a beszélgetésre, a közösségi kikapcsolódásra.  Új területre merészkedik a Napsugár a kiskamaszoknak, középiskolásoknak készülő, feldolgozó bábszínházi előadásokkal, melyekből rögtön kettőt is kínálunk majd: Sziszüphosz, avagy a mozgás célja a nyugalom elérése és a Semmi című darabokat, mindkettő nagyon izgalmas témát érint. Tovább színesíti majd az évadot a szeptemberi Bábos Drámaíró Verseny, lesznek nemzetközi együttműködések is, melyek keretében előadások, bábos foglalkozások érkeznek Békéscsabára. A sort Nemzetközi Bábfesztivál zárja majd, a tervek szerint egy ötnapos bábos kavalkád keretében – fejtette ki Varga Anna.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!