Újabb balos szál

2024.05.22. 09:36

Magyar Péter szekerét tolja a korábban a DK eligazításán feltűnt gyulai aktivista

A gyulai Strausz Róbert 2022 decemberében még a Demokratikus Koalíció (DK) eligazításán vett részt, most pedig a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt szekerét tolja – derül ki a Mandiner cikkéből.

Beol.hu

Egyre több, korábban a baloldalt támogató aktivista tűnik fel Magyar Péter mellett.

Fotó: MTI

A DK aktivistái között tűnt fel korábban Magyar Péter Békés vármegyei segítője – írta meg a Mandiner. Mint a közéleti portál felhívja rá a figyelmet, a Talpra Magyarok Békés vármegyei Facebook-csoportjait ő szervezte meg, de ő az adminisztrátora a gyulai csoportnak is, azokban rendszeresen posztol, például efféle buzdításokat a békési Magyar Péter-rajongóknak:

Rengeteg emberrel beszéltünk, és bátran kijelenthető, hogy kormányváltó hangulat van kibontakozóban.

 

A Fidesz részéről már többen határozottan leszögezték, hogy Magyar Pétert baloldali, háborúpárti politikusnak tartják. 

„Ami hűséges gyulai intézőjét illeti, tőle bizonyosan nem áll távol a baloldaliság” – írja a Mandiner.hu. A Gyulai Hírlap beszámolója szerint ugyanis 2022 decemberében részt vett a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció megyei eligazításán, amit Arató Gergely, a Gyurcsány-kormány egykori államtitkára, a DK parlamenti frakcióvezető-helyettese tartott. Strausz Róbert egyébként elindul az önkormányzati választáson. A Magyaroszági Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltje lesz, a szervezet kompenzációs listáján szerepel. A MARÉG elsőre civilnek tűnik, de a Mandiner információi szerint közel sem független a Magyar Péter alelnökölte Tisztelet és Szabadság Párttól (TISZA Párt). A lap úgy tudja, hogy a MARÉG az önkormányzati választáson induláshoz szükséges aláírásokat TISZA pártos pólóban gyűjtötte.

 Strausz Róbert Tisza pártos pólóban, többedmagával adja át Csige Gábor jegyzőnek az induláshoz szükséges aláírásokat. Forrás: Gyulai Hírlap

Egy másik fotón a MARÉG gyulai listájának második helyezettje, Mikóné Hirth Beáta szerepel Magyar Péter társaságában. Róla is többször írtunk már hírportálunkon. 2021-ben foglalkoztunk azzal, hogy a gyulai önkormányzat egészségügyi alapellátási intézménye első- és másodfokon is megnyerte a Mikóné Hirth Beáta momentumos politikus által indított munkaügyi pert. A bíróságon bebizonyosodott, hogy Mikóné a munkahelyén, egy rendelőben politikai kampánytevékenységet folytatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában