Törvénysértő ellenzéki

2021.04.23. 16:26

Pert vesztett a munkahelyén kampányoló gyulai momentumos

A gyulai önkormányzat egészségügyi alapellátási intézménye első- és másodfokon is megnyerte a Mikóné Hirth Beáta momentumos politikus által indított munkaügyi pert. A bíróságon bebizonyosodott, hogy Mikóné a munkahelyén, egy rendelőben politikai kampánytevékenységet folytatott.

P. G.

– Első fokon a Gyulai Törvényszék, majd másodfokon a Szegedi Ítélőtábla egyaránt megállapították, hogy az önkormányzati intézmény jogszerűen járt el, Mikóné azonban megsértett több törvényt és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Etikai Kódexének több pontját is – közölte pénteki sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármestere elmondta, a bíróságon kétséget kizáró módon bebizonyosodott, hogy Mikóné Hirth Beáta egészségügyi szakdolgozóként a munkahelyén – ami egy háziorvosi rendelő volt – szándékosan és folyamatosan politikai kampánytevékenységet folytatott a 2019-es önkormányzati választások előtt.

Görgényi Ernő: Jellemző az ellenzék morális állapotára, hogy Mikóné a Momentum országgyűlési képviselő-jelöltje lehet /Fotó: Facebook/

– Munkahelyen, főleg egy orvosi rendelőben, egyértelműen tilos politikai kampányt folytatni – hangsúlyozta a polgármester. A részletekről kifejtette, az asszony a férje, Mikó János érdekében kampányolt az orvosi rendelőben. Mikó János, a Márki-Zay Péter-féle politikai szervezet színeiben, Galbács Mihállyal együtt indult képviselő-jelöltként a 2019-es önkormányzati választáson.

– Amikor az egészségügyi alapellátási intézmény vezetője tudomást szerzett arról, hogy Mikóné folyamatosan politikai kampányt folytat a háziorvosi rendelőben, rendkívüli felmentéssel megszüntette közalkalmazotti jogviszonyát – tette hozzá dr. Görgényi Ernő, aki úgy vélekedett, ezt követően Mikóné politikai üldözés áldozatának próbálta beállítani magát, azonban a bírósági ítéletek egyértelműen megállapították, hogy az intézményvezető teljesen jogszerű döntést hozott, amikor a közalkalmazotti jogviszonyát rendkívüli felmentéssel megszüntette.

A polgármester szerint a nő azt a hamis állítást akarta elhitetni, hogy politikai véleménye miatt rúgták ki.

– Másfél év elteltével a jogerős bírói ítéletből egyértelmű, hogy Mikónét senki sem üldözte a véleménye miatt, ezzel szemben a bíróság szerint egyértelmű, hogy Mikóné súlyosan megsértett több törvényt és az etikai kódexet – tette hozzá. – A törvényekbe és az etikai kódexbe ütköző politikai kampánytevékenységét fotók és tanúvallomások is egyértelműen bizonyították. A bíróság megállapította azt is, hogy Mikóné a háziorvosi rendelőben a betegeknek a férje politikai szórólapját osztogatta, azokat gémkapoccsal a vényekhez csatolta.

A polgármester kitért arra, Mikóné Hirth Beáta korábban azzal szerzett magának kétes országos hírnevet, hogy obszcén politikai felirattal ellátott maszkot hirdetett.

Dr. Görgényi Ernő tűrhetetlennek nevezte, hogy azokat az embereket késztette politikai állásfoglalásra, akik gyógyulni, vagy a gyógyulás érdekében orvosi receptért mentek a rendelőbe.

– Jellemző a magyarországi ellenzék jelenlegi morális állapotára, hogy Mikóné Hirth Beáta a Momentum országgyűlési képviselő-jelöltje lehet. Szerintem az ellenzéki választópolgárok ennél többet, sokkal többet érdemelnének – nyomatékosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában