Összefoglaló

2024.05.29. 20:34

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 29.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 29-én.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Azzal, hogy június 9-én egyszerre lesznek az európai parlamenti és önkormányzati választások, a szokásosnál több szavazólapot kapnak azok, akik az urnák elé járulnak: Békéscsabán hármat, Békés vármegye másik 74 településén pedig négyet. Azok, akik szerepelnek a nemzetiségi névjegyzékben, ennél is többet kapnak, mivel ők a nemzetiségi önkormányzatok összetételére ugyancsak voksolhatnak.

Rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 35 éves, büntetlen előéletű, gyulai illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfival szemben, aki megverte a főbérlőjét, és ki akart rabolni egy fagylaltos standot.

Átadták a Gyulai Várfürdő 940 millió forintból felújított, átalakított és korszerűsített főépületét szerdán délelőtt. A beruházás a Gyulai Várfürdő szolgáltatás- és kapacitásbővítése című projekt részeként valósult meg. Az első ütemben a Vízi gyermekparadicsomot építették meg, a második ütemben megújult a Gyulai Várfürdő főépülete, a harmadik ütemben pedig a Lovardát újítják fel.

Megtartotta a tavaszvégi időszak egyik legfontosabb mezőgazdasági hagyományőrző rendezvényét, a határjárást a Békési Kisgazdakör a napokban. Tarkovács István, a szervezet elnöke elmondta, ezúttal a marói határt járták körül, és a hangyási dűlőnél álltak meg a határjárás során.

Boros Péter szobrászművész, kollégiumi nevelőtanár festményeiből nyílt kiállítás szerdán a békéscsabai Közgében. Paláncz György igazgató elmondta, tanulóik, dolgozóik is sokoldalúak, az iskola fontosnak tartja a szakmai ismeretek mellett a kulturális értékek átadását is. 

Ha eladó vagy, elég csak a számlaszámodat megadnod a vevőnek ahhoz, hogy megkapd a pénzed – hívta fel a figyelmet újra, számos átverés kapcsán a Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

Békés vármegye lett az ország legzöldebb vármegyéje, valamint három Békés vármegyei település kapott elismerést a Virtuális Erőmű Program napokban a fővárosban, a Parlamentben tartott díjátadó gáláján – közölték a vármegyeházán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában