Játszótér

2024.04.14. 17:17

Körös-Körül Jótékonysági Futóverseny: játszótér felújítását támogatják a nevezési díjakból - videóval

Körös-Körül Jótékonysági Futóverseny címmel rendezett karitatív sportprogramot a Békési Fiatalokért Egyesület és a Békési Diákok Atlétikai Clubja vasárnap Békésen, az Élővíz-csatorna partján. A negyedik alkalommal életre hívott eseményre több mint háromszázan neveztek. A Körös-Körül Jótékonysági Futóversenyre még az ország távoli részéről is érkezett induló.

Papp Gábor

A Körös-Körül Jótékonysági Futóversenyre több mint 300-an neveztek

Serfecz Dávid, a Békés Fiatalokért Egyesület elnöke elmondta, előzetesen 301-en neveztek a Körös-Körül Jótékonysági Futóversenyre.

– A program soha nem látott sikernek nevezhető, mert bár volt, hogy már többen neveztek, de olyan mértékű közösségi összefogás még soha nem övezte a futást, mint idén – hangsúlyozta Serfecz Dávid. – Vállalkozások, magánemberek sokasága állt a kezdeményezés mellé. Jó érzés volt mindezt átélni a szervezés közben, egymást követték a felajánlások. A vállalkozók vásárlási utalványokat, étkezési utalványokat, nagyon sok mindent ajánlottak fel, a békési önkormányzati intézményektől pedig belépőt kaptunk Dánfokra, illetve a helyi uszodába. Békés mellett Békéscsabáról és Gyuláról is érkeztek felajánlások. Összesen több millió forint értékben érkezett felajánlás, ami mutatja a rendezvény sikerét, illetve azt is, hogy szükség van a programra. 

Körös-Körül Jótékonysági Futóverseny: még Mosonmagyaróvárról is érkezett induló

A legtöbben Békésről neveztek, de nagyon sokan érkeztek Gyuláról, illetve Békéscsabáról. Emellett a vármegye több helyről, például Sarkadról és Kötegyánból is ellátogatottak az eseményre. A legtávolabbi nevező az ország másik részéből, Mosonmagyaróvárról utazott el Békésre. A sportember a legelső hajnali vonattal indult, és éppen az ötkilométeres táv rajtjára érkezett meg városba.

A kategóriákat úgy határozták meg, hogy ott minden korosztályú érdeklődő találjon a kedvére való távot. Ötven méteren, 400 méteren, 2, 5, 10 és 21 kilométeren, vagyis félmaratonon mérethették meg magukat. 

A jótékonysági futás teljes bevételét idén az Erzsébet-ligetben, a Gödör mellett található játszótér megújítására használják majd fel. A felújítás mellett bíznak abban, hogy az elhasználódott eszközök cseréjét is meg tudják valósítani, hogy majd a kellemes tavaszi idő beköszöntével az arra sétáló gyermekeket és szüleiket modernebb, gyermekbarátabb játszótér várja.

A polgármester a lányával futott

Kálmán Tibor, Békés polgármestere – aki lányával, Enikővel teljesítette az 5 kilométeres távot – elmondta, nagyon hálás a programot életre hívó két szervezetnek.

– Minden elismerés megilleti a szervezőket a város érdekében tett munkájukért, hiszen a jótékonysági rendezvény bevétele ismét a települést fogja gazdagítani. Egy kiemelt játszótér fog megújulni – fogalmazott. – Nagyon pozitív, hogy van olyan közösség, ami valós, egy közösséget megmozgató eseményt hoz létre.

Kálmán Tibor kifejtette, nagyon komoly sportteljesítmények születtek a futáson. 

A rendezvényre Kálmán Tibor meghívására ellátogatott Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, aki több díjat is átadott az eredményhirdetéseken. Emellett a polgármesterrel végiglátogattak számos békési sportlétesítményt, a kézilabdamunkacsarnokot, illetve kajak-kenu létesítményeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában