Békés

2023.03.12. 17:50

A tűzoltókért húznak futócipőt

Április 16-án, vasárnap 10 órától immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Körös-körül Jótékonysági Futóversenyt a Békési Fiatalokért Egyesület.

P. G.

Serfecz Dávid, az egyesület elnöke és Araczki Zsolt, a Békési Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka

Fotó: Gazsó János

Mint a szervezet közösségi oldalán olvasható, idén a közösen kitűzött cél megvalósításában egy mentalitásban hozzájuk, az egyesület tagságához is közel álló szervezetet szeretnének támogatni, amelynek szakemberei a városért, annak biztonságáért dolgoznak.

– Ennek megfelelően a befizetett nevezési díjakból idén részben a Békési Önkormányzati Tűzoltóság eszközállomány-fejlesztését kívánják támogatni – fogalmazott Facebook oldalán az egyesület. Mint írták, a kiválasztott eszköz egy Lifapak 500 AED típusú félautomata defibrillátor készülék. A tűzoltóságnak nem alapfeladata az egészségügyi problémák kezelése, azonban a beavatkozások folyamán egyre inkább látható, hogy fel kell készülniük az esetlegesen felmerülő életmentő vészhelyzetek kezelésére is. Ehhez nyújt az egyesület segítséget, hiszen az életmentés mindennél fontosabb szempont.

Az egyesület a helyszínen lehetőséget biztosít az adományok elhelyezésére is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában