Táncsics

2024.04.17. 13:23

Írók napjával népszerűsítették az olvasást

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program részeként az orosházi Táncsics gimnázium 12. D. osztályos és 11. A. osztály angol csoportjának a tanulói Kondor Edit és Seres Erzsébet szenior nagykövetek részvételével Berta Ádám íróval, műfordítóval ismerkedtek meg az írók európai napján. Online videokonferencia keretében zajlott az esemény.

Csete Ilona

Online videokonferencia a Táncsicsban. Fotó: Facebook

Az Európai Bizottságkezdeményezésére 2024-ben második alkalommal rendezték meg az írók európai napját azzal a céllal, hogy a fiatalok újra kapcsolatba kerüljenek az olvasással.
Az Europe Direct Békés Iroda és a Táncsics tavaly is csatlakozott a kezdeményezéshez, ami elsősorban a középiskolás korosztályt szólította meg. Idén Berta Ádám, Bécsben élő íróval, műfordítóval ismerkedtek meg, aki korábban az Európa Könyvkiadó szerkesztője, majd főszerkesztője volt. Jelenleg a 21. Század Kiadó főszerkesztőjeként dolgozik. Rendszeresen publikál folyóiratokban, számos regénye és novelláskötete jelent meg. Elnyerte a Baumgarten-díjat és a Hévíz Irodalmi Díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában