Iskola

2024.04.09. 14:58

Ekkor kell beíratni a leendő elsősöket

Április 18-án és 19-én kell beíratni a leendő elsősöket, vagyis a tankötelessé váló gyermekeket az első évfolyamra – tették közzé Békéscsaba honlapján a Békéscsabai Tankerületi Központ erről szóló közleményét.

Licska Balázs

Mint írták, a vonatkozó jogszabály szerint a tankötelessé váló gyermeket ezen a két napon kell a szülőknek beíratniuk a kötelező felvételt biztosító vagy választott iskola első évfolyamára. A felvételről első fokon az intézmény igazgatója dönt, amelyről írásban értesíti a szülőt.

Ha a választott iskola a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő jogszabály szerint köteles gyermekét – a döntés jogerőre emelkedését követő öt napon belül – beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára. 

Egy másik regula szerint pedig az általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az intézmény körzetében lakik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában