Költészet napja

2024.04.11. 14:20

Battonyaiak kereshetik, hallgathatják a verseket

Verset kedvelők, versírók, verset olvasók és hallgatók napja ez a mai. Pontosabban a költészet napja április 11. Mindenki, mindenhol másként ünnepli, hívja fel a figyelmet József Attila születésnapjára.

Csete Ilona

József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját. 

Keress verseket Battonyán, hiszen a magyar költészet napját ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján – szólították meg e szavakkal a battonyaiakat a könyvtár, a művelődési ház dolgozói.

Balázsné Szabó Erzsébet
Balázsné Szabó Erzsébet a battonyai szobor talapzatán helyezett el egy verset. Fotó: BMH

Az intézményvezető, Balázsné Szabó Erzsébet emlékeztetett, minden évben igyekeznek meglepni a lakosságot. Volt már arra is példa, hogy aszfaltra írt versekkel emlékeztették a battonyaiakat e jeles napra. Most a technika modern vívmányait is bevetik, miután megkoszorúzták József Attila szobrát.
Meglepetésverseket helyeztek el a városban. Arra buzdítják a járókelőket, nyitott szemmel keressék, figyeljék, hol találnak verseket.

Keresd meg őket, olvasd le a versek mellett található QR-kódot, hallgasd meg a költeményeket – javasolják e szép tavaszi napon. Akinek kedve van, készíthet a helyszínen szelfit a megtalált verssel, és feltöltheti a fotót a közösségi oldaladra. 

Hajrá! Sok szép élményt kívánunk mi is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában