Könyvtárukat népszerűsítik

2024.02.15. 08:08

Te találtál Battonyán könyvajándékot szerdán?

Nagyon szépen, szinte csábítóan becsomagolt könyvekre bukkantak a battonyaiak szerdán délután a közterületeken. Elhagyta valaki? – sokan tanácstalanul méregették a meglepetéscsomagocskákat. Közhírré tétetik: szerdán volt a Valentin-nap mellett a nemzetközi könyvajándék napja is.

Csete Ilona

A könyvajándék napján Battonya számos pontján találhattak ilyen meglepetést. Fotó: Raffai Dorka

Gondoltak egy merészet a battonyai könyvtár dolgozói és február 14-én, igen, a szerelmesek napján, meg a barátság, a kapcsolatok és a nemzetközi könyvajándék napja alkalmából majd félszáz könyvet kihelyeztek a város számos pontjára, találomra.

– Úgy gondoltuk, hogy ez alkalomból meglepjük a város lakosságát, kicsiket és nagyokat egyaránt. Szeretnénk örömöt szerezni azoknak, akik a település különböző pontjain kihelyezett meglepetés könyveket megtalálják. Reméljük, hogy az ifjúsági és a felnőtt szépirodalmi kötetekkel felhívjuk a figyelmet a könyvtárunkra és arra, hogy olvasni jó – fogalmaztak közösségi oldalukon.

Hermann Löns gondolataival engedték útjukra a szépen becsomagolt meglepetéseiket: „Aki egy jó könyvet ajándékoz, az többet ad, mintha pénzt, kenyeret és munkát adna; az békét, barátságot és boldogságot is ad.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában