Összefoglaló

2024.04.21. 20:28

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 21.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 21-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Egy brusztolós és egy látványosabb félidőt produkált vasárnap hazai környezetben a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as labdarúgócsapata. Ennek megfelelően alakult a BKV Előre elleni találkozó is, amelyet végül biztosan nyertek a listavezető lila-fehérek. Ezzel a sikerrel Csató Sándor együttese 25 fordulót követően 10 pontnyi előnnyel vezeti a Dél-keleti csoportot, mivel az ESMTK alulmaradt Szolnokon.

Közel kétszáz sertést lopott el a rábízott jószágok közül egy hónap alatt az a 46 éves vésztői férfi, aki ellen sikkasztás miatt emeltek vádat a Szeghalmi Járási Ügyészségen. Az egykor állatgondozóként ténykedő vádlott próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat. A jószágokat éjszaka szállították el a vésztői telephelyről, ráadásul úgy, hogy azokat a kerítésen adogatták ki.

A Wenckheimek a térségnek hitet és reményt adtak. Erre van szükségünk ma is. Hogy érdemes itt élni, jó ide hazatérni és van jövő. Van békési jövő, és van magyar jövő – fogalmazott a vasárnap délelőtt Szabadkígyóson megtartott megemlékezésen dr. Takács Árpád. Vármegyénk főispánja a gróf Wenckheim Krisztina születésének 175. évfordulója alkalmából a Szent Anna kápolna mögött található Wenckheim kriptánál tartott eseményen mondott ünnepi beszédet.

Április 8-án kezdetét vette a Tündérszépek országos szépségverseny regionális fordulója. Az első lányok pedig már meg is mutatták magukat. Ezután már olvasóink kezében a döntés, hiszen egy szépség továbbjutása a begyűjtött értékeléseken múlik.

A csevegőprogramok használatát vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatása. A hagyományos telekommunikációs eszközök folyamatos visszaszorulása figyelhető meg évről évre, egyre többen használják a csevegőprogramokat.

Élmény, közösség és hasznos tudás, mindezzel már azok az általános iskola felső tagozatos békéscsabai diákok is gazdagodhatnak, akik felvételt nyernek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) békéscsabai képzési központjának Fiatal Tehetség Programjába.

Magyarország külgazdasági és külügyminisztere részvétét nyilvánította Ománnak a közelmúltbeli, 21 halálos áldozatot követelő árvízkatasztrófával kapcsolatban, egyben háláját fejezte ki két, az árvíz fogságába esett magyar állampolgár kimentéséért.

A köztársasági elnök dr. Székely János megyés püspök meghívására Vas vármegyébe érkezett, ahol többek között részt vesz Jákon a Szent György-templom felújítást követő ünnepélyes megáldásán is.









 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában