Összefoglaló

2024.04.14. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 14.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 14-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Életmentő videó: így kell újraéleszteni egy kisbabát. Mindenkinek tudnia kell, hogyan kell újraéleszteni egy kisbabát.

Valószínűleg nem terrorcselekmény volt az ausztráliai bevásárlóközpontban történt ámokfutás.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 13 éve jött létre. A rendőrök szeretnék megelőzni a bajt, azt, hogy bárkit kár érjen, hogy bűncselekmény áldozata legyen. Ennek érdekében sok-sok tanácsot osztanak meg minden korosztály képviselőivel. Azonban szerintük ez csak úgy ér valamit, ha nem csak ők igyekeznek.

A Hír FM vendége volt a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, dr. Szombati Andrea volt, akivel az első negyedév baleseti statisztikáiról, az áprilisi sebességellenőrzési akcióról, a körözött bűnözők TOP 50-es listájáról, és az internetes csalások veszélyeiről is beszélgettünk.

Körös-Körül Jótékonysági Futóverseny címmel rendezett karitatív sportprogramot a Békési Fiatalokért Egyesület és a Békési Diákok Atlétikai Clubja vasárnap Békésen, az Élővíz-csatorna partján. A negyedik alkalommal életre hívott eseményre több mint háromszázan neveztek. A Körös-Körül Jótékonysági Futóversenyre még az ország távoli részéről is érkezett induló.

A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból – jelentette be az energiaügyi miniszter a Mandinernek adott interjúban.

Ovisok a képernyő előtt: kapcsoljuk ki, hogy kapcsolódjanak! A mobileszközöket gyakrabban használó óvodások esetében alacsonyabb a szülő-gyerek interakció minősége és mennyisége, mint az ilyen eszközöket nem használó kortársaiknál.

Közel száz kutya-gazda páros résztvételével megkezdődött a XXVIII. Medivid Agility Kupa és a XIX. ParAgility Kupa országos kutyás ügyességi verseny szombaton a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A kutyás agility verseny első napja ezúttal is remek teljesítményeket hozott és szép számú nézőt vonzott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában