Megmérettetés

2024.04.14. 10:04

Kutyás agility verseny teremtett remek hangulatot Gyulán - galériával, videóval

Közel száz kutya-gazda páros résztvételével megkezdődött a XXVIII. Medivid Agility Kupa és a XIX. ParAgility Kupa országos kutyás ügyességi verseny szombaton a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A kutyás agility verseny első napja ezúttal is remek teljesítményeket hozott és szép számú nézőt vonzott.

Papp Gábor

A program, a kutyás agility verseny szombaton reggel kezdődött, amikor Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház műsora adta meg az alapot a mindig kiváló hangulatú megmérettetéshez.

Kutyás agility, verseny, Gyula
A kutyás agility verseny kiváló hangulatot és remek teljesítményeket hozott
Fotó: Kiss Zoltán

A kutyás agility verseny családias hangulatban zajlik

A versenyre szombaton délután látogattunk ki, amelyen a szokásoknak megfelelően végig szép számú érdeklődő figyelte az eseményeket, illetve maguk a versenyzők is szorítottak egymásnak.

Nagy Jánosné Békéscsabáról két gyermekével érkezett a rendezvényre.

– Évek óta mindig itt vagyunk. A gyerekek nagyon szeretik a kutyákat, a versenynek pedig van egy egészen különleges, családias, baráti hangulata. Nem elsősorban a versengés dominál, hiszen az indulók kölcsönösen szurkolnak egymásnak, megtapsolják a másikat – osztotta meg véleményét.

Ausztriából és Németorszából is érkeztek versenyzők

Alt Sándor, a szervező Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke elmondta, 98 kutya-gazda páros vesz részt a megmérettetésen. Külföldről érkeztek Németországból, illetve Ausztriából is, míg Magyarországon belülről Székesfehérvárról, Budapestről, Pécsről, Szombathelyről, Győrből és Nyíregyházáról. A nevezők köre szinte teljesen lefedte hazánk egész területét. 

– Már hagyomány, hogy nagyon sokan erőteljesen kötődnek, ragaszkodnak a versenyhez. A másik különlegesség, hogy szinte ez az egyedüli olyan verseny, amelyet nézők is nagyobb számban megtekintenek – fogalmazott.

Az előkészítő munkában, illetve a lebonyolításban 30-35-en vettek részt. A versenyzők közül pedig sokan már hamarabb megérkezek Gyulára, az osztrákok például már napokkal korábban, de a többiek is törekedtek arra, hogy a futamok mellett több-kevesebb időt a fürdővárosban is eltöltsenek, amit mindenki kifejezetten kedvel.

A Medivid Kupa Magyarország legrégebb óta megrendezett agility versenysorozata, amely az esélyegyenlőség jegyében ép és sérült versenyzők együttes részvételével zajlik. Magyarországon egyedüliként a gyulai klub rendez versenyt mozgássérült versenyzők számára ParAgilty kategóriában.

A versenyt a kutyák mérete szerint négy kategóriában, maxi, midi, intermediate, mini osztályokban rendezik meg. Teljesítmény szerint kezdő, Agility 1, Agility 2, Agility 3 osztályt – utóbbi a legmagasabb fokozatú teljesítményosztály – és az esélyegyenlőség nevében ParAgility kategóriát hirdettek. A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klubot 9 versenyző 11 képviseli kutyával.

A verseny két bírója a Hollandiából érkezett Roger van de Laarschot és Balogh-Nagy Réka. Nem csak bíróként, de versenyzőként, edzőként is magas színvonalon képviselik az agility sportot. Balogh-Nagy Réka a Gyulai klubban kezdte agilitys pályafutását. Az egész nap kiváló hangulatban zajlott, vasárnap pedig jön a folytatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában