Bűnmegelőzés

2024.04.14. 11:33

Így osztják a tanácsokat a rendőrök - videóval

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 13 éve jött létre. A rendőrök szeretnék megelőzni a bajt, azt, hogy bárkit kár érjen, hogy bűncselekmény áldozata legyen. Ennek érdekében sok-sok tanácsot osztanak meg minden korosztály képviselőivel. Azonban szerintük ez csak úgy ér valamit, ha nem csak ők igyekeznek.

Licska Balázs

Megosztják a megtörtént esetek tanulságait, hátha éppen ez ment meg valakit attól, hogy károsult, áldozat legyen

A Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán közzétettek egy videót, amelyben Szilágyi Ilona és Deák Sándor rendőr őrnagyok hétköznapjaiba engednek bepillantást. A szakemberek előadásokat tartanak, játékos formában terjesztik az aktuális információkat, mennek kicsikhez, nagyokhoz. Beszélgetnek idősekkel, fiatalokkal, együttműködnek intézményekkel, szervezetekkel.

A rendőrök szerint fontos, hogy megosszák a megtörtént bűncselekmények tanulságait, hátha valakit éppen ez ment meg attól, hogy maga is károsult legyen. Felhívták a figyelmet, hogy 13 éve, 2011. április 12-én jött létre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a szervezet oldalán is rengeteg hasznos információt lehet találni. Hiszen, mint fogalmaztak, a munkájuk akkor ér valamit, ha nem csak ők igyekeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában