Összefoglaló

2024.04.13. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 13.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 13-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Egy férfi szombaton egy forgalmas sydney-i bevásárlóközpontban késsel megölt hat embert, további nyolcat pedig megsebesített - közölte az ausztrál rendőrség. Az elkövetőt a rendőrség agyonlőtte, indokai egyelőre nem ismertek.

Halálos légibaleset: a földbe csapódott egy kisrepülő. A kisrepülő szombat délelőtt szenvedett végzetes balesetet.

Brutális felvonóbaleset: egy ember meghalt, több gyerek megsérült. A felvonó egy oszlopnak ütközött, több ember megsérült.

Súlyosan bántalmazta unokáját az a nagyapa, akit a közelmúltban – három évre felfüggesztve – 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítéltek a Battonyai Járásbíróságon. A járási ügyészség vádirata alapján előkészítő ülésen találták bűnösnek a 65 éves kevermesi férfit kiskorú veszélyeztetése, valamint védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt.

Egyre többen akarnak dolgozni Magyarországon – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szombaton a Tranzit Választások éve - változások éve című tavaszi konferenciáján tartott előadásában, amelyben a magyarországi munkaerőpiacon zajló folyamatokat elemezte.

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak. Az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköznek az ESA és az Európai Unió (EU) közös légkörösszetétel-monitorozó, környezetvédelmi műholdsorozatában lesz fontos szerepe.

A napokban ünnepelte 103. születésnapját Králik Andrásné, született Hankó Zsófia. Osi néni – hiszen, aki csak ismeri, mindenki így hívja – a Békéscsabai Evangélikus Szeretetotthon legidősebb lakója. Bölcs istenhívő asszony, aki szívesen beszélget bárkivel, különösen a hitélet dolgairól, büszkesége pedig a családja. A 103 éves asszony legfőbb vágya, hogy béke legyen a családokban és a világban.

Minden, ami gaming, illetve ami ezt a világot, a geek kultúrát érdekelheti – ezzel telt meg szombaton a CsabaPark rendezvénycsarnoka, ahova immár harmadik alkalommal érkezett meg az Országos Gaming Expo (OGEX). Az ingyenes eseményre több mint kétezer érdeklődőt, gamereket és családokat vártak a szervezők.

Itt az okosmonitor, beépítve a Netflix, a Google Naptár és a Twitch. Ezt még számítógéphez sem kell csatlakoztatni, hogy használjuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában