Program

2024.04.13. 18:11

OGEX: gamerekkel telt meg a CsabaPark - videóval

Minden, ami gaming, illetve ami ezt a világot, a geek kultúrát érdekelheti – ezzel telt meg szombaton a CsabaPark rendezvénycsarnoka, ahova immár harmadik alkalommal érkezett meg az Országos Gaming Expo (OGEX). Az ingyenes eseményre több mint kétezer érdeklődőt, gamereket és családokat vártak a szervezők.

Licska Balázs

Rengeteg különféle programmal várták a gamereket és a gaming világa iránt érdeklődőket szombaton a CsabaParkban, az Országos Gaming Expón

Fotó: Licska Balázs

A gamereknek és családoknak szóló, minden korosztályt megmozgató, egész napos kikapcsolódásra is lehetőséget adó Országos Gaming Expo (OGEX) immár harmadik alkalommal érkezett Békéscsabára a kormánynak köszönhetően – ismertette Csanda Gergely főszervező. A rendezvényen minden megjelent, ami gaming, ami ezt a világot, a geek kultúrát érdekelheti. 

Hozzátette: idén futball-lázban ég az ország – a magyar labdarúgó-válogatott ott lesz az Európa-bajnokságon –, ennek mentén hoztak focis aktivitásokat, mint ketrecfocit és dartsfocit, illetve az e-sportra is gondolva az FC 24 vármegyei döntőjét is itt és most rendezték meg, közönség előtt. 

Emellett tartottak beszélgetéseket fiatalokat és szülőket egyaránt érdeklő témákban, például az internetes zaklatásról. A képregényzónában pedig ismert hazai képregényesek mellé be lehetett ülni képregényeket rajzolni, újdonságokat lapozgatni és olvasni.

Persze voltak számítógépes, Xbox- és Playstation-játékok, be lehetett pattanni autószimulátorba, fel lehetett venni a VR szemüveget, becsöppenve a virtuális valóságba. A retró jegyében akár 40-50 éves gépeket is ki lehetett próbálni a gaming őskorából, de társasjátékokat is hoztak. 

Emellett Star Wars-kiállításnak ugyancsak teret adott a rendezvénycsarnok, amelyben Star Wars-karakterek és különböző cosplayerek mászkáltak, fotózkodtak az érdeklődőkkel.

Csanda Gergely szerint pont az a lényege, az üzenete az Országos Gaming Expónak, hogy kimozdítsák a fiatalokat a gép mellől; hogy részt vegyenek fizikai aktivitásokban; hogy megmutassák, van az internetes, az e-világon kívül is olyan, amit ki lehet és kell próbálni; hogy jelezzék, fontosak a közösségek. A főszervező hozzátette, hogy az OGEX rendezvénysorozatot azért viszik el a vármegyeszékhelyekre, hogy ne csak a fővárosban legyenek ilyen programok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában