Jogerős ítélet

2024.04.13. 13:45

Nadrágszíjjal is megverte unokáját a nagyapa

Súlyosan bántalmazta unokáját az a nagyapa, akit a közelmúltban – három évre felfüggesztve – 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítéltek a Battonyai Járásbíróságon. A járási ügyészség vádirata alapján előkészítő ülésen találták bűnösnek a 65 éves kevermesi férfit kiskorú veszélyeztetése, valamint védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt.

Licska Balázs

Jogerős ítéletében a Battonyai Járásbíróság emellett a nagyapát eltiltotta minden olyan tevékenységtől, amelynek keretében 18 éven aluliakkal foglalkozna. Továbbá kötelezte az eljárás során felmerült közel 370 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizetésére.

nadrágszíj, bántalmazás, nagypapa, unoka
Nadrágszíjjal is megverte a kislányt a nagyapa, akit felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek /Illusztráció: Shutterstock/

A férfi és felesége 2021 végétől– azt követően, hogy korábban lányuk gyermekeivel hozzájuk, majd munka miatt gyermekeit hátrahagyva Budapestre költözött –, mint anyai nagyszülők kevermesi házukban gondozták és nevelték négy unokájukat, köztük egy 7 éves kislányt is, a későbbi sértettet.

A férfi a gyermekek nevelése során részükre különféle feladatokat határozott meg, amelyek jellemzően játékaik és ruháik elpakolásából, környezetük rendben tartásából állt. Ha a gyermekek a feladatokat nem vagy nem az általa által elvárt módon teljesítették, a nagyapa a kislányt rendszeresen bántalmazta: a fenekére ütött, felpofozta, bottal a hátára és a hasára ütött.

Több mint két éve, 2022. január 20-án a férfi egy nadrágszíjjal legalább egyszer a kislány hátára ütött, ami miatt a gyermek hátán nagyobb kiterjedésű vérömleny keletkezett, amely nyolc napon belül gyógyuló sérülés. A vádhatóság szerint a férfi a magatartásával a nevelési feladataiból eredő kötelezettségét súlyosan megszegte, és a gyermek értelmi, erkölcsi, érzelmi fejlődését veszélyeztette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában