Madármentők

2024.03.26. 09:42

Törött szárnyú, lábú baglyot mentettek Almáskamarásról

Az almáskamarási Vámosné Saitz Ildikó egy szárnyát és lábát törött erdei fülesbagolynak a mentésére kereste a megoldást minap. A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány szakembereivel vette fel a kapcsolatot, hogy a törött lábú, szárnyú vadmadár segítséget kapjon.

Csete Ilona

Gábor Sándorné Ica néni az udvarában figyelt fel a bajba jutott, törött lábú, szárnyú madárra. Mivel kutyája és macskája is van, a földön vergődő kis tollasnak Vámosné Saitz Ildikó sietett segíteni.

törött lábú, szárnyú, bagoly, madármentők
Ica néni féltve vette kézbe a sérült, törött lábú, szárnyú madarat. Fotó: Facebook

– Telefonáltam és megtudtam, hogy a szentesi mentőközpont munkatársai lesznek a segítségünkre. Nagyon hálásak vagyunk, mert előzékenyek voltak és minden instrukciót megadtak, hogy a sérült madárkának ne okozzunk további fájdalmat – mesélte Ildikó.
Almáskamarásra Liszkai Sándorné, a mentőközpont kollégája és párja érkezett, ők szállították Szentesre a sérült erdei fülesbagolyt. 

Közösségi oldalukon beszámoltak arról, hogy a madár szárnyán nyílt törés van, a lába is eltört.

– Kezelőnkben a sérülését elláttuk, hamarosan indulunk a Csodadoktor rendelőjébe, mihamarabb meg kell műteni. Igen, ismét egy újabb műtős madár, lassan elfogy minden tartalékunk, de neki meg kell gyógyulnia. Nagyon köszönjük a kedves hölgynek, aki rátalált és értesített minket. Kolléganőnek pedig, hogy segítette munkánkat – fogalmaztak az eset kapcsán.

Azt már Ildikó árulta el hírportálunknak, hogy a fejleményekre is kíváncsi. Bizakodik, hogy a falujukban talált bagoly felépül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában